Σεμινάριο Χτίζοντας μια ισχυρή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση (3 ώρες)

Σεμινάριο Χτίζοντας Μια Ισχυρή Αυτοεκτίμηση Και Αυτοπεποίθηση

Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
*Ειδικές Κατηγορίες: Φοιτητές, άνεργοι, συμμετοχές 2 ατόμων και άνω, προηγούμενη συμμετοχή

Αναμένεται νέα ημερομηνία. Παρακαλώ δηλώστε ενδιαφέρον:

** Ο χρήστης/επισκέπτης δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του και να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει τούτο το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση γίνεται είτε τηλεφωνικώς στο 210 6201251 είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@inveloplife.gr.

Περιγραφή

Υπάρχουν στιγμές που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Έχεις την τάση να αμφισβητείς τις φιλοφρονήσεις που σου κάνουν; Πιστεύεις πως περνάς απαρατήρητος σε μία παρέα και ανησυχείς μήπως δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις; Αυτά είναι μερικά ισχυρά δείγματα έλλειψης αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, τις οποίες πρέπει άμεσα να αναπτύξεις ώστε να αισθανθείς και πάλι σίγουρος για τον εαυτό σου και να εξελιχθείς προσωπικά ή/και επαγγελματικά.

Η αυτοεκτίμηση εξαρτάται από το σύνολο των αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συναισθημάτων που έχει το άτομο για τον εαυτό του, σε μια δεδομένη στιγμή της ζωής του. Διαφέρει από την αυτοπεποίθηση, γιατί ενώ η πρώτη πηγάζει από την αξιολόγηση του εαυτού, η δεύτερη πηγάζει από την αξιολόγηση των ικανοτήτων του ατόμου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως τόσο η έλλειψη αυτοπεποίθησης όσο και αυτοεκτίμησης συμβάλλει στην ανάπτυξη της αποθάρρυνσης, κατά την οποία το άτομο πιστεύει ότι δεν αξίζει.

Το άτομο προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν “τα αδύνατα σημεία του”, είναι πιθανό να αναπτύξει συμπεριφορές που οδηγούν στην απομόνωση από τους άλλους, σε επιθετικές αντιδράσεις και ευθιξία με αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσκολιών στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Στόχος μας:

Το βιωματικό σεμινάριο ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, θα σε βοηθήσει να:

  • Κατανοήσεις τους παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σου
  • Διακρίνεις τα σημάδια της χαμηλής αυτοπεποίθησης
  • Αναγνωρίσεις και να εστιάσεις στα δυνατά σου σημεία
  • Τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Εισηγήτρια:
Ελπίδα Παναγιωτουνάκου

Η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου είναι Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος (11482/06), ειδικευμένη στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας καθώς και στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, καθώς και στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Α΄ Ψυχιατρική Κλινική).

Ζει και εργάζεται ως Ψυχολόγος στην Άνοιξη Αττικής, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, δήμους και κέντρα ψυχικής στήριξης. Η κύρια ασχολία της είναι η συμβουλευτική με παιδιά, εφήβους, γονείς, ζευγάρια και ο συντονισμός ομάδων γονέων, αυτογνωσίας, προαγωγής υγείας και διαχείρισης του στρες. Επίσης, εξειδικεύεται στη διαχείριση διαταραχών άγχους, κατάθλιψης και φοβιών.

Συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, αποτελεί κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες και ομιλίες, ενώ παίρνει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα Ψυχολογίας.

Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες