Σεμινάριο Τεχνικές επικοινωνίας: Εισαγωγή στη διεκδικητική συμπεριφορά (3 ώρες)

Σεμινάριο Τεχνικές Επικοινωνίας: Εισαγωγή Στη Διεκδικητική Συμπεριφορά

Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
*Ειδικές Κατηγορίες: Φοιτητές, άνεργοι, συμμετοχές 2 ατόμων και άνω, προηγούμενη συμμετοχή

Αναμένεται νέα ημερομηνία. Παρακαλώ δηλώστε ενδιαφέρον:

** Ο χρήστης/επισκέπτης δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του και να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει τούτο το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση γίνεται είτε τηλεφωνικώς στο 210 6201251 είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@inveloplife.gr.

Περιγραφή

Η επικοινωνία αποτελεί τη βάση της κοινωνίας, καθώς συμβάλλει στην αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της. Επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά τόσο του ομιλητή και του ακροατή, όσο και από το είδος του μηνύματος. Ωστόσο, το σημαντικό δεν είναι να μεταφέρουμε απλά ένα μήνυμα στον συνομιλητή μας, αλλά να τον κάνουμε να το αντιληφθεί με τον τρόπο που εμείς εννοούμε.

Η καλή διαχείριση των σχέσεων απαιτεί την ορθή χρήση του λόγου, την αμοιβαία επικοινωνία, καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιθανών συγκρούσεων. Η στάση που κρατάει το άτομο απέναντι στην κριτική, αλλά και ο τρόπος που ασκεί το ίδιο την κριτική, καθορίζει και την ποιότητα και αυθεντικότητα της επικοινωνίας.

Η διεκδικητική συμπεριφορά οπλίζει το άτομο με την ικανότητα να εκφράζει τα συναισθήματα και τις απόψεις του όταν το επιθυμεί χωρίς ενδοιασμούς και να θέτει τις ανάγκες του στο ίδιο επίπεδο με τις ανάγκες των άλλων.

Στόχος

Το βιωματικό σεμινάριο επικοινωνίας και διεκδικητικής συμπεριφοράς, θα σε βοηθήσει να:

  • Εξοικειωθείς με τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας 
  • Εντοπίζεις τους φραγμούς της επικοινωνίας
  • Εκπαιδευτείς σε λειτουργικές τεχνικές επικοινωνίας 
  • Μάθεις να λες «όχι» δίχως ενοχές
  • Μάθεις να δέχεσαι την κριτική με τη βοήθεια της διεκδικητικής συμπεριφοράς

Εισηγήτρια:
Ελπίδα Παναγιωτουνάκου

Η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου είναι Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος (11482/06), ειδικευμένη στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας καθώς και στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, καθώς και στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Α΄ Ψυχιατρική Κλινική).

Ζει και εργάζεται ως Ψυχολόγος στην Άνοιξη Αττικής, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, δήμους και κέντρα ψυχικής στήριξης. Η κύρια ασχολία της είναι η συμβουλευτική με παιδιά, εφήβους, γονείς, ζευγάρια και ο συντονισμός ομάδων γονέων, αυτογνωσίας, προαγωγής υγείας και διαχείρισης του στρες. Επίσης, εξειδικεύεται στη διαχείριση διαταραχών άγχους, κατάθλιψης και φοβιών.

Συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, αποτελεί κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες και ομιλίες, ενώ παίρνει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα Ψυχολογίας.

Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης Κέντρου Δια βίου Μάθησης
  • Η αίθουσα διαθέτει wifi
  • Οι εισηγητές μας είναι επιλεγμένοι με βάση την επαγγελματική και εκπαιδευτική προϋπηρεσία τους