Σεμινάριο "Ενισχύοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη: Η σκέψη μετράει" (3 ώρες)

Σεμινάριο Ενισχύοντας Τη Συναισθηματική Νοημοσύνη: Η Σκέψη Μετράει

Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
*Ειδικές Κατηγορίες: Φοιτητές, άνεργοι, συμμετοχές 2 ατόμων και άνω, προηγούμενη συμμετοχή

Αναμένεται νέα ημερομηνία. Παρακαλώ δηλώστε ενδιαφέρον:

** Ο χρήστης/επισκέπτης δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του και να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει τούτο το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση γίνεται είτε τηλεφωνικώς στο 210 6201251 είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@inveloplife.gr.

Περιγραφή

Η «Συναισθηματική Νοημοσύνη» (E.Q) φέρεται να συμβάλλει σε ποσοστό 80% στη μελλοντική επιτυχία και ισορροπία του ατόμου, σε σχέση με το «Δείκτη Νοημοσύνης» (I.Q) που συνεισφέρει σε αυτό μόνο κατά 20%.

Το άτομο με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (E.Q.) έχει την ικανότητα να επιβιώνει παρ’ όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες, να ελέγχει τις παρορμήσεις του και να καθυστερεί την ικανοποίηση των αναγκών του, να αυτορρυθμίζεται και να ελέγχει τις ψυχολογικές του διακυμάνσεις, να δείχνει ενσυναίσθηση και να αντιμετωπίζει θετικά τη ζωή.

Ωστόσο, το μυαλό μας έχει την τάση να εστιάζει στο κακό και να απορρίπτει το καλό. Τα αρνητικά ερεθίσματα γίνονται αντιληπτά πιο εύκολα και πιο γρήγορα, παράγοντας περισσότερη νευρική δραστηριότητα σε σύγκριση με τα θετικά. Όσο, όμως, το άτομο επαναλαμβάνει αρνητικά μοτίβα σκέψεων, τόσο πιο εύκολα αντιδρά αυτόματα σε αυτά, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε αρνητικά συναισθήματα (π.χ. άγχος, θυμός, θλίψη) καθώς και σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές.

Στόχος

Το βιωματικό σεμινάριο ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης, θα σε βοηθήσει να:

  • Κατανοήσεις τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη 
  • Να εντοπίζεις τα σημάδια που χαρακτηρίζουν τα άτομα με υψηλό E.Q.
  • Μάθεις να προσδιορίζεις και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου
  • Αντιληφθείς πώς οι σκέψεις επηρεάζουν το συναίσθημα και τη συμπεριφορά σου
  • Σπάσεις τον φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων

Εισηγήτρια:
Ελπίδα Παναγιωτουνάκου

Η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου είναι Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος (11482/06), ειδικευμένη στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας καθώς και στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδεύτηκε στη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, καθώς και στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Α΄ Ψυχιατρική Κλινική).

Ζει και εργάζεται ως Ψυχολόγος στην Άνοιξη Αττικής, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, δήμους και κέντρα ψυχικής στήριξης. Η κύρια ασχολία της είναι η συμβουλευτική με παιδιά, εφήβους, γονείς, ζευγάρια και ο συντονισμός ομάδων γονέων, αυτογνωσίας, προαγωγής υγείας και διαχείρισης του στρες. Επίσης, εξειδικεύεται στη διαχείριση διαταραχών άγχους, κατάθλιψης και φοβιών.

Συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, αποτελεί κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδες και ομιλίες, ενώ παίρνει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα Ψυχολογίας.

Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης Κέντρου Δια βίου Μάθησης
  • Η αίθουσα διαθέτει wifi
  • Οι εισηγητές μας είναι επιλεγμένοι με βάση την επαγγελματική και εκπαιδευτική προϋπηρεσία τους